torsdag 16 april 2009
Så kan man hantera svinn!
DN skriver om Stefan Billing, en mathandlare som har tagit itu med svinnet i sin ICA-butik i Lund. Hanteringssvinnet – dvs maten som hinner blir lite mindre attraktiv för köparen medan den är framme på butikshyllan – uppgick till över en miljon kronor per år. Detta var dels oekonomiskt, men det kändes också onödigt att slänga mat som faktiskt var fullt ätbar. Då tog han tag i saken och med hjälp av en ”kreativ kock” har han lyckats förvandla svinnet till nylagade luncher som säljs till ett pris som ligger en bra bit under det som tas i lunchrestauranger. Fantastiskt! Här ser man en toppkombination av företagsamhet, miljöhänsyn, och ett ekonomiskt tänk. Snacka om win-win! Stefan, vi på Middagsfrid är imponerade! Du är en förebild!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar