fredag 17 april 2009

Grillgrönsakstips från Dominique

Som sagt, glöm inte grönsakerna när det ska grillas! Här kommer tre fantastiskt goda idéer till grillen.

1. Grön sparris. Pensla en knippe sparris med lite olivolja och soja, bara tillräckligt mycket så att de blir täckta. Grilla de snabbt på ganska hög värme och vänd ofta så att de inte bränns. De ska få lite av en ”halstrad” yta. Servera de direkt med lite havssalt, rostade pinjenötter och/eller hyvlad parmesan.

2. Tomater. Skär medelstora och lagom mogna tomater i halvor (på tvären). Salta lätt och peppra med nymald svartpeppar. Tar lite fetaost (det som får plats på varje tomathalva) och smula över tomathalvorna, ringla över några droppar olivolja och lite timjan. Grilla ganska långsamt då de inte kan vändas – gärna på den övre hyllan i grillen med locket stängt om ni har en sådan. Dessa fungerar också utmärkt i ugnen!

3. Champinjoner. Tar bort stjälken från champinjoner utan att ha sönder ”hatten”. Ställ hattarna upp och ner och fyll med hackad persilja och hackad vitlök. Sätt en liten klick smör ovanpå, och grilla champinjonerna långsamt. Dessa kan ju inte heller vändas!

Inga kommentarer: