onsdag 1 april 2009

Några tips på att ta tillvara rester

  • Överblivna kokta gryner och ris, mosad kokt potatis, smulat torkat bröd, klickar av philadelphia-ost, riven hårdost kan blandas i färssmet för att dryga ut dina biffar och köttbullar.
  • Köttrester blir en god risotto med lite riven parmesan och svamp. Perfekt när du har en kycklingfilé eller en liten bit stek över.
  • Vit kokt fisk som blir över kan kompletteras med musslor eller räkor till en god pasta Frutti de mare. Använd hela tomater på burk, vitt vin om du har och hackad persilja. Mums!
  • Gröt som blir över kan blandas ner i den kokande gröten dagen därpå. Överbliven gröt kan också blandas i bröddegar.
  • "Trötta", mjuka grönsaker kan strimlas och wokas. Det kommer inte ens att märkas att de varit mjuka och hängiga. Eller varför inte göra en god pytt med tärnad potatis som bas?

Inga kommentarer: