Gör denna superenkla buffé istället för att engagera ett cateringföretag. Perfekt för ett lunchkalas en solig dag eller ett kvällsmingel! Grön sparris gör att det känns vårigt och lyxigt. Det enda jag kokade var grön sparris, zucchini och pasta. Resten var bara att skära upp. Längst bort i bild står en jättegod pastasallad. Köp: prosciutto (lufttorkad skinka, tillsatsfria Fiorucci rekommenderas, jag hittade den på ICA Maxi), salami, mozzarella, grön sparris, kalamata-oliver, cocktailkapris, gul och röd paprika, soltorkade tomater i olja (Kung Markatta rekommenderas) fina tomater i olika färger och storlekar, slätbladig persilja, ruccola, färsk basilika, rödlök, olivolja, balsamvinäger och pastaskruvar av hög kvalitet (Matrics äggpasta rekommenderas). Koka sparris 3 min, spola med kallt vatten och lägg upp. Koka pasta tills den är al dente, sista 20 sek av koktiden lägger du ner hackad zucchini. Blanda i stora skålar med oliver, lite olivspad, olivolja, svartpeppar, torkad oregano, kapris, hackad paprika, cocktailtomater, hackad persilja och hackad basilika. Lägg upp skinka och salami i rullar på stora fat (eller vik skivorna), lägg upp sparrisen snyggt och skölj ruccolan och kör den i en salladsslunga för att torka den och lägg upp. Fördelen med att ha ruccolan separat från pastasalladen är att det är lättare att spara (det blir alltid mat över) plus att folk vill ha olika mycket. Varva skivade tomater, bitar av mozzarella och basilikablad på stora fat. Droppa över balsamvinäger och god olivolja, salt och svartpeppar. Om du vill är det snyggt med ringar av rödlök överst. Klart! Allt kan förberedas! Vill du ha ännu lyxigare, lägg till rostade pinjenötter på tomat- och mozzarellasalladen!
måndag 27 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det finns ett till viktigt skäl att lovaorda denna typ av vackra buffé:
- den ger inte Kicki möjlighet att använda precis varenda stekpanna, bunke, mortel, kokkärl, skärbräda, citruspress och hushållsmaskin som finns i köket.....
Hälsar Victor
(äkta hälft och tillika diskaren)
Haha, skön kommentar av Victor;)
Jag sökte på italiensk buffé och hamnade här:)
Skicka en kommentar