måndag 13 april 2009
Hur undviker man äggskal i stekpannan?
Jag får alltid med äggskal när jag knäcker ner ägg i en stekpanna eller bunke. Jag brukar plocka upp dem med en fisktång, en tesked eller med fingrarna men jag tänker att det måste finnas ett sätt att undvika att det händer. Vad är tricket? Har någon några idéer? Ska man knäcka dem hårdare för att undvika äggflis?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Jag tror på ett hårt slag mot vass yta. Ibland knäcker jag ägg med kniv och det brukar gå bra.
Min treåring däremot knackar upprepade gånger mot en kant innan han lyckas få sönder ägget och han får med massor av skal. :)
Jag knäcker alltid i en bunke/tillbringare, så stannar äggskalen när man häller ut äggen.
Tack för kommentarer! Hårda slag alltså. Bunke brukar jag också köra, t ex när jag ska göra en kaka eller pannkakor men det funkar inte för mig. Det brukar komma med skal ändå.
Skicka en kommentar