fredag 29 januari 2010

Bär hem färsk basilika innanför dunjackan

I det här superkalla vädret blir det svårt för färsk basilika att klara sig. När du själv handlar i butik är ett tips att bära den innanför jackan såsom man bär en nyfödd bebis. Jag menar allvar.

4 kommentarer:

Mats R sa...

Passande tips! Vi fick precis vår middagsfrids leverans, kl 21:30. I stort sett allt är fruset, inklusive den färska basilikan. Trist!

Anonym sa...

Instämmer med Mats R. Fick just vår leverans 22.20. Väl sent och det mesta fruset.

BjörnK sa...

Det riktiga tipset är förståss att INTE köpa basilika under vintern!

Jag skrev till kundtjänst för några veckor sen när ni senast levererade frusen basilika och tipsade att ni kunde läsa vad det står på Basilika krukan : Förvaras över +12C!!!

Trist att ni envisas med färskbasilika under vintern. Bara ett stort slöseri. Samma gällde romansalladen, helt genomfrusen.
Dom andra varorna verkade tåla nedfrysningen, som det såg ut, dillen hackade jag upp och la in i frysen igen.

Kicki sa...

Tack för kommentarerna! Den här vintern har varit annorlunda än våra tidigare vintrar och vi har inte klarat av basilikan som vi brukar. Innan vi beslöt att börja leverera det första gången, testade vi att kyltransportera den i ett antal timmar och den klarade sig. Men när det är 10 minusgrader ute, funkar det inte. Den slutsatsen kan vi dra nu. Vi ska nog överväga att ta bort den under vintern. Ni har rätt. Vänd er till vår kundtjänst för att få ersättning av oss! Jag ber om ursäkt för att vi inte lyckats med detta.