måndag 11 januari 2010

Veckans meny 2

Veckans meny. Pasta Marinara med gurkskivor, Lammpita med tzatziki och grönsaker (två middagar), Mustig kycklinggryta med ris och råkostsallad samt Djungelcurry med ris.

Detta har du hemma. Pasta, salt, svartpeppar, vitpeppar, cayennepeppar, torkad basilika, spiskummin, smör, olivolja, neutral olja, balsamvinäger, äppelcidervinäger, buljongpulver (alt buljongtärningar), vitlök, soja, maizena och socker.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Var är potatisen?
I vårt hushåll är potatis basvara och ett måste minst ett par gånger i veckan. Och med tanke på alla dess fantastiska egenskaper (svensk, ekologisk, naturlig etc), så förstår jag inte hur ni andra veckan i rad kan skicka med en meny utan potatis. Kanske middagsfrid inte är vår grej trots allt ...

Kicki sa...

Hej! Tack för feedbacken. Det här med potatisen är en evig diskussionsfrågan. Det verkar som om vår kundkrets är tvådelad, de som älskar potatisen och uppskattar att slippa bära hem den från affären och de som inte gillar potatis och hellre äter pasta, ris och gryner. Kanske har också potatisens snabba GI-värde gjort potatisen mindre populär? Det tillhör nog ovanligheterna att det saknas potatis i kassarna två veckor i rad. Jag ska kolla upp hur ofta vi haft potatis tidigare. Vi gillar potatisen och vill gärna slå ett slag för ett svenskt och klimatsmart livsmedel. Ris är t.ex. inte bra ur klimatsynpunkt. Vi är precis i färd med att göra en kundundersökning och ska då bl a fråga prenumeranterna om man vill ha mer/mindre/oförändrat av potatis, pasta osv.

Anonym sa...

Inte musslor nu igen! Tycker de dyker upp för ofta, för mig finns det ingen läskigare föda.

Anonym sa...

Måste hålla med föregående inlägg om musslorna. Tror att antingen gillar man det eller så är det knappt ätbart. Enda gången när hela familjen rynkar på näsan faktiskt.

Anonym sa...

Uräckligt!

Värma krossade tomater,
calamares och ostron...
Ett sant nöje att kasta alltihop!
Jag håller med anonym,i våras hade vi fyra sändningar efter varandra utan potatis...
Nu är det alltid ris och krossade tomater. Jag uppfattar det som slentrian och brist på idéer.
AF i Södertälje

Kicki sa...

Tack för all feedback! Vi ska bli mer uppmärksamma på upprepning. Krossade tomater kommer vi dock att ha ganska regelbundet eftersom färska är så icke-klimatsmart under vinterhalvåret. Vad gäller potatis så lutar det åt att hålla var tredje vecka potatisfri. Vi får se vad kundundersökningen ger för resultat.

Monika sa...

Men pasta Marinara var supergott tyckte vi! Hoppas verkligen inte att ni kastade den utan att äta den. Tyckte också att dessa musslor var mycket godare än burkmusslor. Men det är klart - de slår ju inte färska!