måndag 4 januari 2010

Veckans meny v.1

Veckans meny. Thailax på Siris vis med ris, sallad och grönsaker, Falukorv med stuvade rotfrukter (två middagar), Pasta pesto med kycklingfilé, broccoli och tomatsallad samt Bråttompizza med två ostar och vitkålssallad. Den här veckan passar maträtterna mindre bra att frysa in tillagade. Däremot kan kycklingfilé, korv och tortillas frysas in otillagade om ni tror att allt inte kommer att gå åt.

Detta har du hemma. Ris, pasta (spaghetti el tagliatelle) salt, vitpeppar, svartpeppar, torkad ingefära, torkad oregano, smör (drygt 50 g), neutral olja, olivolja (ca 1½ dl), balsamvinäger, soja, vitvinsvinäger, äppelcidervinäger, vitlök, honung och mjöl.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Många goda rätter denna vecka men...
Falukorv med stuvade rotsaker som två middagar!? För det första kan jag känna att många väljer middagsfrid för att komma ifrån falukorvsträsket, så stekt falukorv tycker jag är lagom roligt. Jag har inget emot falukorv om den är i någon gryta el. liknande. Tidigare under hösten var det en jättegod stroganoff med falu. Sen att välja rätten som två middagar. Jag hade tänkt ta den rätt som var två middagar och använda till trettondagen då vi hade gäster men att bjuda på falukorv en helg kändes inte okej. SEn var det grönsakerna som var till. Väldigt kort hållbarhet. Fick leveransen på måndag kväll och fredag gick dessa ut. Att äta rätten två gånger under dessa dagar ville vi inte så hälften av grönsakerna åkte tyvärr i soporna (de var inte ok efter fredag). Ja, ja nu ska jag sluta gnälla. Resten av veckan har varit bra och hoppas jag slipper stekt falukorv i nästa leverans :)

Victor sa...

Tack för din feedback. Vi diskuterade detta länge och väl och förstod att det inte skulle passa alla. Veckan efter jul är det svårt med färskvaror som fick och vi vill gärna variera dubbelmiddagen så mycket det går. Vi tänkte att man ändå kan spara korven till ett annat tillfälle, eftersom den håller ett tag. Men tack, då vet vi vad ni tyckte. Vi kommer troligen inte att göra om det.

Kicki sa...

Hej! Det där sista inlägget var från mig, Kicki. Victor var visst inloggad, vilket jag inte märkte. Som sagt, korv som dubbelmiddag kör vi nog inte igen, men vi får se vilken övrig feedback vi får på detta. Vad tyckte du om färdigstrimlade rotfrukter?

Äppelträdet sa...

Hej!

Vi gjorde hela rotfuktspåsen på en gång. Vi tyckte inte att det var så mycket att det räckt till två hela middagar, men däremot blev det ett par matlådor som vi ätit av till lunch tillsammans med lite andra rätter. Vår stuvning blev inte så bra. Den blev jättelös och rinnig trots att jag tilsatte extra redning efter en stund.

Den ena falukorven har vi kvar. Den får bli middag en annan dag.

Jag gillade inte de färdiga rotfrukterna. De smakar alls inte lika bra som om man skalar och delar själv. De känns liksom lite torra och trådiga. Jag vet inte vad en sådan påse kan kosta, men tycker spontant att ni hellre får skicka med något mer (t.ex. pasta eller gryn till någon av de andra rätterna) än att lägga pengar på sådant.

Kicki sa...

Tack för synpunkten. Många har problem med tillagningstiden, de tycker att det tar för lång tid att laga. Därför söker vi sätt som kan sänka tiden. Men det kanske går att göra på andra sätt. Vi tar till oss ni upplevde att mängden stuvning var för knapp och ni också tyckte att rotsakerna inte höll samma kvalitet som hela rotfrukter som man hackar själv. Vi har naturligtvis testat färdighackat och tyckte att just rotsaker funkade bra och att det var väldigt liten skillnad på slutresultatet. Tomater blev inte så goda färdigskivade t ex, jag tror att de torkar ut för fort.

Anonym sa...

Jag måste säga att denna vecka var en riktig kanonvecka!! :) Två av rätterna (Pasta pesto & Bråttompizza) kändes som helgmat! Och vilken god falukorv!