tisdag 12 januari 2010

Recept 4: Pasta Pomodoro

(enligt 365 utlovade under 2010) Boken Leilas Middagstips är en kokbok i ett litet praktiskt format som man kan ha med sig på semestern eller i väskan om man behöver handla till ett recept. Den här megasnabba pastarätten gick hem hos alla i familjen, det var väldigt gott! (OBS. Det är kanske inte världens mest klimatsmarta middag, eftersom tomater oftast odlas i växthus så här års. Jag ska göra om den i sommar.)

För två vuxna och två barn:
400 g spaghetti eller linguine
2 vitlöksklyftor
5 mogna tomater (ca 400 g)
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
8 varv svartpeppar från kvarn
1 ask körsbärstomater
2 pkt mozzarella (250 g)
1 kruka basilika

Gör så här: Koka pastan. Skiva vitlöken och tärna tomaterna. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör 2 min. Tillsätt honung, tärnad tomat och koka ihop såsen till en simmig konsistens, ca 3 min. Smaksätt såsen med vinäger, salt och svartpeppar. Blanda pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat. Strö på delade körsbärstomater och riv över mozzarella och basilika (med händerna).

Inga kommentarer: