torsdag 28 januari 2010

Recept 18 - Bästa biffen

(enligt 365 enligt nyårslöfte för 2010)
Igår lagade jag bolivianska vegobiffar från boken "Vegobiffar och kolasås" av Jenny Hellström. Det är en vegetarisk kokbok med roliga illustrationer. Dessa biffar är från Bolivia. Det kan tyckas märkligt med hackad isbergssallad i dem, men de blev väldigt goda!

Blanda följande i en stor skål: 1 påse hackad spenat (jag tog 450 g hel i tärningar, men fick klippa isär dem lite), 1 hackad tomat, 1 dl hackad isbergssallad, 1 dl riven ost, 1 hackad gul lök och 2 grovrivna morötter (jag tog 1 stor palsternacka, morötterna var slut).

I en annan bunke, vispa ihop 2 ägg med 1/2 dl vatten. Tillsätt 1 tsk bakpulver, 1/2-1 dl mjöl (tog drygt 1/2 dl dinkelsikt), 1/2 tsk salt och 7 varv med svartpepparkvarnen.

Häll mjölblandningen över grönsakerna och blanda ihop.

Forman biffar och stek dem gyllenbruna, några minuter på varje sida på medelvärme.

Vi åt en massa rester till biffarna, men nästa gång kör jag nog dem som burgare med klassiska tillbehör som bröd, pickles m m.

Inga kommentarer: