söndag 17 januari 2010

Recept 12+13: Kryddiga biffar med basilikasalsa

(av 365 utlovade under 2010)

Receptet kommer från Vår kokbok. Biffarna var kryddade med mald koriander, kardemumma och garam masala och innehöll ganska mycket ägg (5 på 1 kg färs). Jag gjorde dem på 500 älgfärs och 500 g lammfärs. De blev goda, men inget speciellt. Det finns så många liknande recept att jag nog inte lagar om dessa. Såsen däremot var väldigt god, tycker jag. Här kommer receptet på den:

För sex personer:
1,5 dl finhackad färsk basilika
2 dl matyoghurt
0,5 tsk chilipulver
1,5 msk flytande honung
1,5 msk pressad lime
0,5-1 tsk salt

En bra sås till kryddiga biffar på färs, vegobiffar eller grillat. Vi åt förutom biffarna och såsen en blandad grönsallad och en puy-linssallad med rödlök, ljusa russin, persilja, paprika och lime.

Inga kommentarer: