lördag 16 januari 2010

Efterrättstips v 3 - Bärmuffins

Bärmuffins
Dessa muffins blir saftiga och supergoda tack vare de goda bären och hallonsåsens syra bryter av perfekt mot muffinsens sötma. Såhär gör ni för att få 9 stora muffins: Tina 200 g frysta hallon och blåbär. Sätt ugnen på 200° och ställ ut 9 amerikanska muffinsformar på en plåt. Smält 50 g smör i en liten kastrull och häll därefter i 1¼ dl mjölk. Bunke 1: vispa 2 ägg med 2 dl socker så att det blir vitt och pösigt. Blanda ner mjölkblandningen och 2 tsk vaniljsocker (gärna hemgjort med riktig vanilj). Bunke 2: blanda 3 dl vetemjöl med 1½ tsk bakpulver. Rör ner detta i bunke 1 och vänd sedan försiktigt ner bären. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och fördela 20 g pinjenötter på toppen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt sedan svalna. Hallonsås: Tina 250 g frysta hallon. Lägg undan några hela hallon till dekoration. Mixa övriga hallon med en stavmixer och sila sedan genom en finmaskig sil. Servera hallonsåsen till muffinsen, pudra över ca 1 msk florsocker och toppa med de hela hallonen och lite pinjenötter!

Inga kommentarer: