måndag 31 augusti 2009

Efterrättstips v 36

Ugnsbakade polkaäpplen med turkisk yoghurt, honung och hasselnötter.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält 2 dl strösocker tills det blir brynt i en stekpanna, tillsätt 2 dl vatten. Koka ihop i 6 minuter. Hacka 4 msk färsk mynta. Kärna ur 2 röda och 2 gröna äpplen och skär de horisontellt i ca 1 cm tjocka skivor. Sätt sedan ihop äpplen igen (varva röda och gröna skivor för ett vackert resultat!) i en ugnsfast form med mynta och såsen mellan varje skiva. Baka i ca 20 minuter. Under tiden, hacka 1 dl hasselnötter. Servera äpplen så fort de är klara med en klick turkisk yoghurt vid sidan av som du ringlar lite flytande honung och strör 1 dl hackade hasselnötter över.
Middagsfrid_provkök_v31 (32)

Inga kommentarer: