Vi hade väldigt mycket sesamfrö över i testköket, och våra kunder har också fått sesamfrö över ibland. Därför var det dags att testa något gott med mycket sesamfrö!
Blanda ihop 4 msk honung och 3 msk socker i en kastrull på medelstark värme. När sockret har smält, tillsätt 5 dl sesamfrö och 2½ dl valfria nötter (vi använde hel sötmandel) och rör om konstant i 5 minuter eller tills att sesamfröna har blivit guldbruna. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och platta till med en stekspade eller liknande. Låt svalna och ställ sedan in i kylen i 1 timme, ta fram och skär i önskad storlek. Mums! De blev lite sega och knapriga, inte alls så hårda och knastriga som sesamkakor man köper.
torsdag 27 augusti 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Bra idé för påsen med semsamfrön som står övergiven i skåpet... Kan tänka mig att torkade gojibär eller tranbär är gott att ha i också!
Det blir nog jättegott och ännu nyttigare.
Skicka en kommentar