torsdag 27 augusti 2009

Jättegoda sesam- och mandelbars

Vi hade väldigt mycket sesamfrö över i testköket, och våra kunder har också fått sesamfrö över ibland. Därför var det dags att testa något gott med mycket sesamfrö!

Blanda ihop 4 msk honung och 3 msk socker i en kastrull på medelstark värme. När sockret har smält, tillsätt 5 dl sesamfrö och 2½ dl valfria nötter (vi använde hel sötmandel) och rör om konstant i 5 minuter eller tills att sesamfröna har blivit guldbruna. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och platta till med en stekspade eller liknande. Låt svalna och ställ sedan in i kylen i 1 timme, ta fram och skär i önskad storlek. Mums! De blev lite sega och knapriga, inte alls så hårda och knastriga som sesamkakor man köper.
Middagsfrid_Provkök_v35 (12)

2 kommentarer:

Sarah Bragée sa...

Bra idé för påsen med semsamfrön som står övergiven i skåpet... Kan tänka mig att torkade gojibär eller tranbär är gott att ha i också!

Kicki sa...

Det blir nog jättegott och ännu nyttigare.