Johnny Bowden, näringsfysiolog på Forbes (forbes.com) har analyserat vad flera "naturfolk" ätit och överlevt på under evolutionens gång.De folkgrupper han undersökt är bl a innuiterna på Grönland som äter mycket protein och mycket fett), en folkgrupp i Sydafrika som äter lite protein och mycket kolhydrater, massaierna som har djurblod som sin stapelföda och befolkningen i Loetschental Valley i Schweiz som äter mycket råmjölk och grädde.Det finns inga likheter när det gäller sammansättningen av protein, fett, kolhydrater. Ändå har de olika befolkningsgrupperna levt och överlevt utan de s k vällevnadssjukdomar som drabbar oss moderna människor - hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt, benskörhet, cancer.
Det Johnny Bowden funnit som gemensam nämnare är att alla de olika folkgrupperna ätit mat som är så naturlig och lite processad som möjligt; nötter, bär, bönor, råmjölk och kött från djur som betat gräs. Maten innehåller också extremt lite socker!
Läs mer om vilka råvaror som är de absolut mest hälosamma enligt Jonny Bowden på http://www.forbes.com/2009/07/07/healthiest-foods-nutrition-lifestyle-health-healthiest-foods.html
måndag 3 augusti 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar