fredag 7 augusti 2009

Meny vecka 33 (9-11 augusti)


Veckans meny. Nästa vecka blir det Lax och färskpotatis med smörslungade morötter och gräslökssås, Tacopaj med sojafärsfyllning med guacamole och en grönsallad (två middagar), Kents Värmlands-biffar med honungsglaserad rödlök med krämig potatissallad och gurkskivor samt Jerk chicken med grönsaksris och morotsstavar.

Detta har du hemma. Följande behövs från basförrådet: valfritt gryn (typ ris), senap, smör, buljongpulver (eller buljongtärning), chilipulver, paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar, vitlök (ca 9 klyftor går åt denna vecka), tomatpuré, olivolja, honung, äppelcidervinäger, kinesisk soja och socker (gärna råsocker). Eftersom ris inte är så klimatsmart har vi formulerat om vårt basförråd och rekommenderar numera ”valfritt gryn” istället för som tidigare ”ris”. Vi tänker oss bulgur, matkorn, quinoa, couscous, mathavre, amaranth eller andra liknande grynsorter som kan ätas som ris.

2 kommentarer:

fam Wetterstrand i Örebro sa...

Min familjs allra första vecka med Middagsfrid i köket... Vi gjorde recept A igår.. Alla ville vara med och hjälpa till och alla var vi överens...5 solar till lax-middagen och till Middagsfrid.. Ikväll ska vi nog gå lös på recept C. TACK!!!

Kicki sa...

Tack för feedbacken! Lycka till resten av veckan! Heja, familjen Wetterstrand!