torsdag 28 januari 2010

Underbara vitlök

Garlic in cross section Roast detail
Idag gjorde vi en helstekt kyckling med ugnsrostad potatis och hel vitlök (kommer inte i kassarna pga av tillagningstiden, men kommer så småningom att kunna ses på http://blogg.sydsvenskan.se/dagensrecept/ . Vi är numera receptleverantör till Sydsvenskan också.). Varje klyfta blir underbart mjuk och kan spridas nästan som smör på kycklingen och potatisen. Fantastiskt gott!
Enligt "Supermat" av Helena Nyblom återfinns vitlök och alla andra sorters lök bland "topp 20" när det gäller råvaror med högt innehåll av antioxidanter. Lök är också rik på C-vitamin och flavonoider som ska vara bra för våra blodkärl och bidrar till en minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Vad mer kan man be om - gott och nyttigt!

1 kommentar:

Karin/Rosa mr sa...

Mums med lök och detta ser ju väldigt gott ut.