måndag 25 januari 2010

Veckans meny v 4

Veckans meny. Ragu på kycklingfärs med pasta och morotsstavar, Honungsglacerad lax med rotfrukter och valfritt gryn (två middagar), Italienskt fläsk med pasta och bönsallad samt Grönsakssoppa med knäckebröd, manchego, paprika och alfalfagroddar.

Detta har du hemma. Pasta, valfritt gryn, salt, svartpeppar, spiskummin, smör, olivolja, neutral olja, vinäger, vitlök, tomatpuré, dijonsenap, kinesisk soja, honung (ca ½ dl) och socker. Denna vecka skickar vi med grönsaksbuljong eftersom det går åt en del i soppan. Det som blir kvar går ju åt i kommande menyer!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,
Detta var vår premiärvecka och det blev lyckat.

Min son som är 12 har varit orolig i flera veckor att han inte ska tycka om maten. Då vi äntligen fick den och recepten så hoppade han inte direkt av gjädje. Han är inte så speciellt förtjust i rotsaker och insåg snabbt att alla rätterna innehöll det. Men han tyckte att det gick faktiskt att äta alla rätter med klyckling-ragun som favorit.

Grönsakssoppan blev förstås ingen hit, men då levde han på buljong, mackor och ost. Och det gick ju det också.