torsdag 6 augusti 2009

Praktiskt att koka ris i ugn

Ett bra tips när spisen är belamrad med annat är att koka ris i ugn. Beräkna ca 5 min längre koktid. Mät upp ris, salt och vatten i den djupa ugnsplåten och täck med en platt plåt och kör in mitt i ugnen. Vi fick ett bra resultat när vi testade detta i provköket idag, men lite av riset klibbade fast i plåten.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej !
Jag väntar med spänning på min första leverans (24/8) av middagsfrid
Men till min fråga:
Hur kokar jag ris på bästa sätt i mikron ?
MV Hälsningar Michael :-)

Kicki sa...

Det har jag aldrig gjort. Jag är själv tveksam till mikrovågor och undviker det. Det förstör näringen i maten, påstår vissa forskare. Dock finns det miljöfördelar eftersom mikron drar lite energi, så var och en gör som den vill. Dock har inget bra tips att komma med här!

Ante sa...

En väldigt sen kommentar: På många asiatiska affärer finns en "rishink" att köpa. Det är en plastbytta med ett innerlock och ett ytterlock. man häller i ris, vatten och kanske lite salt, knäpper på locken och kör i micron i ca 20 min. Perfekt ris, kokar aldrig fast och blir som på kinarestaurangen! En supergrej, tycker jag! (kolla www.riskokare.nu)