måndag 8 juni 2009

Chili- och vitlöksstekt tofu med pappardelle


Niklas från Niklas mat i svt visar att tofu kan vara riktigt gott!

Du behöver:

300 g naturell tofu
1 röd chilifrukt (1/2 om barn ska äta)
3 salladslökar (skulle funka med det dubbla)
2 klyftor vitlök
140 g babyspenat (Niklas rekommenderar vanlig grövre svensk spenat och jag älskar den också, men den är svår att få tag i)
1 dl sojabönor (drygt 4 dl i skidor, dessa finns frysta men bör vara tinade)
1 msk soja
1/2 dl olivolja
5 varv svartpeppar
300 g pappardelle (välj gärna Zeta med 28,6% ägg)

Gör så här:

Koka pastan i saltat vatten enligt paketets anvisningar. Fröa ur och finhacka chilin. Finhacka vitlöken. Skölj spenaten. Om du använder grövre spenat, grovhacka den. Tärna tofun. Skiva salladslökarna.

Slå på ordentligt med olivolja (1/2 dl) i en stekpanna. Då oljan blivit varm, stek salladslök, vitlök och chili ca 1 minut. Slå på sojabönorna. Rör om.

Lägg ner tofun i pannan. Rör om försiktigt så att det inte smular. Peppra. Tillsätt sojan.

Häll pastan i ett durkslag. Skölj inte med kallt vatten! Spenaten ska nämligen tillagas i den varma pastan. Häll tillbaks pastan i kastrullen och tillsätt spenat och ev ytterligare lite olivolja. Blanda.

Servera pastan på en tallrik och toppa med tofuröran! Mums!

Inga kommentarer: