fredag 12 juni 2009

Lyxiga jordgubbar i glas

Här kommer ett fantastiskt somrigt och ljuvligt efterrättstips, Lyxiga jordgubbar i glas, se bild här
Middagsfrids_provkök_v24
Följande recept räcker gott och väl till 7 personer. Det är lite pyssel, men det är inget som är svårt.
Del 1 (kan förberedas): Sätt ugnen på 225°. Snoppa 1½ liter jordgubbar och dela de i halvor eller skivor. Pressa saften från 1 citron över jordgubbarna och strö sedan över ½ dl socker. Blanda runt lite försiktigt och låt dra i minst en timme. Vispa 100 g färskost (typ philadelphia) och 1 dl grädde fluffigt med 2 rågade tsk vaniljsocker. Ställ i kylen tills den ska användas. Riv 50 g mandelmassa, häll ut på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 3 minuter. När massan har kallnat, smula sönder den. Smält ½ dl aprikosmarmelad i en kastrull, och blanda i kärnorna från 5 passionsfrukter.
Del 2 (görs direkt innan servering): Fyll martiniglas eller dylikt med jordgubbar, sedan färskostgrädde, därefter passionsfruktssås och till sist rostade mandelmassesmulor! Njut!

Inga kommentarer: