måndag 29 juni 2009

Ingen butik har alla våra ingredienser

Varje vecka har vi samma problem. När vi ska handla till provköket har vi svårt att få tag i vissa varor. Det brukar sluta med att någon får springa runt i ett antal butiker och leta efter sojafärs, kycklinglår med ben eller kålrabbi. Miso hade vi en vecka och det är ingen vanlig vara på butikshyllorna heller. Viltkött är också svårt att få tag i. Då måste man åka till en stormarknad. Vi handlar en del på nätet också, men de har ett bassortiment som inte heller klarar av våra krav. Varför kan man inte köpa bladpersilja överallt? Hur svårt kan det vara?

Tips till butiker på södermalm: Ta in kycklingben, kycklinglår med ben, sojafärs, kycklingfärs, kålrabbi, färska hallon, färska blåbär, hel spiskummin, hel kardemumma (kapslar), älgfärs, rådjursfärs, hjortfärs, vildsvinsfärs, renfärs, frysta sojabönor, matlagningsgrädde (15%) från Skånemejerier, gärna i 2 dl-förpackning, naturell tofu, silverlök, färsk mynta, färsk dragon, bladpersilja, riktig hederlig svensk spenat och stor mangold!

Om vi alla tillsammans börjar tjata i vår närmaste butik, kanske det blir ändring!

2 kommentarer:

Nyfiken-Grön sa...

Starta en egen butik! Jag skulle lätt handla där.

Alexandra

Kicki sa...

Det finns några små nackdelar. Butiksrån av kassörskor och lagerpersonal, folk snattar, det blir svinn för att man aldrig vet vad som går åt, det är svårt att prognosticera antal besökare och därmed är det knepigt men bemanning osv. I princip måste man också ansluta sig till någon av de stora kedjorna och det är frågan om jag kvalificerar, det brukar krävas att man är son till en köpman redan. Dessutom måste man erbjuda ett visst standardsortiment av ICA:s eller Axfoods egna varor osv. Det vet jag inte om jag skulle kunna acceptera. Annars är jag sugen på butik! Det skulle verkligen vara roligt.