måndag 22 juni 2009

Ta tillvara midsommarresterna

Många av oss har sill och kokt potatis över efter midsommarfirandet. Här kommer ett tips på ett recept som vi har använt förut. Välj sedan själv ett passande tillbehör, såsom en sallad eller stekta rotfrukter.

Matjessillsomelett
Vispa sönder 8 ägg. Tillsätt 1 dl gammeldags mjölk (eller annan mjölk eller vatten) och 1 krm salt. Ta fram en stor stekpanna och låt 1-2 msk smör bli lätt brynt. Häll i smeten och stek på medelstark värme. Skiva 4 kokta potatisar och lägg skivorna på omeletten när den har börjat att stelna men fortfarande är lös på ovansidan. Lägg 1 burk avrunnen matjessill på omeletten och strö över 1 kruka klippt gräslök (eller dill) när omeletten är fardiggräddad. Servera med valfritt tillbehör.

Vi har bara provlagat denna med matjessill, men vi tror att den fungerar utmärkt även med andra sillsorter i klara inläggningar.

Inga kommentarer: