torsdag 18 juni 2009

Efterrättstips - frusen ljuvlig sommardessert


Här kommer ett recept på Systrarna Eisenmans fräscha frusna sommardessert med vissa anpassningar av oss på Middagsfrid för att kunna använda hela förpackningar av ingredienserna. Vi gillar nämligen inte att få t.ex. 50 g kesella över. Originalmängderna har ni inom parentes.
Gör så här:
Rör ihop 350 g philadelphiaost (egentligen skulle det vara 400 g men vi tog 2 * 175 g eko-philadelphia), 250 g kesella (i originalreceptet 200 g) och ¾ dl florsocker (det stod ½ dl men vi var rädda att den extra kesellan skulle bli för syrlig) till en slät kräm. Skär 1 burk avrunna persikor i kuber och skiva 250 g jordgubbar. Rör ner dessa samt 125 g hallon (250 g i originalreceptet, men vi fick inte tag i det) i krämen. Häll ner krämen med frukt i en hålform eller portionsformar, täck med folie och låt stå i frysen i ca 3 timmar (eller tills helt fryst). Ta upp efterrätten ur formen ca 30 minuter innan servering. Stjälp upp på en fat och garnera gärna med lite bär eller citronmelissblad. Servera i tårtbitar!

3 kommentarer:

gottochenkelt.blogg.se sa...

Hittade er på faktiskt på min egen lilla blogg. Ni gör reklam på den. När kommer ni till Nyköping? eller är Nyköping för litet?

Kicki sa...

Det kan nog bli aktuellt ganska snart. Vi passerar ju ändå där på väg till Norrköping och Linköping. Det går bra att anmäla sitt intresse på vår hemsida, så kontaktar vi dig när det blir dags.

Kicki sa...

Hej igen! Jag har varit och tittat på din blogg, jättesnygg! Dock vet jag inte att vi skulle ha gjort reklam där? Är det någon hos oss som skrivit en kommentar på din blogg kanske?